De laatste weken van 2015 vliegen voorbij. In de winkelstraten viert alles wat te maken heeft met Sinterklaas, Pieten en Kerst hoogtij. Ondernemers zijn in deze periode vaak bezig met kijken of de gestelde doelen behaald zijn. Hierbij spelen actualiteiten ook een rol en komt zeker de veranderende regelgeving aangaande de bijtelling van leaseauto’s aan bod. En niet zonder reden, immers een groot aantal wagenparkbeheerders heeft de afgelopen periode al gekozen voor efficiënter inrichten van het wagenpark.

Maar wat is het advies aan de ondernemer die nog twijfelt of hij nú moet switchen?
Per 1 januari 2016 veranderen er namelijk een heel aantal auto gerelateerde zaken. U moet hierbij denken aan aanpassing van de regels aangaande de fiscale bijtelling en de motorrijtuigenbelasting. Het jaar 2016 wordt een zogenaamd tussenjaar. Vanaf 2017 worden de regels nóg strakker. Als de auto nog in 2015 wordt ingezet kan maximaal nog 5 jaar zekerheid worden ingekocht, dus ja het is nu het moment.

En is de gewenste auto dan nog leverbaar? Dat is een vraag die wij dagelijks krijgen.
Wat betreft de fiscale bijtelling hebben wij goed nieuws. Door de inkoop van een behoorlijk aantal fiscaal vriendelijke auto’s zijn wij nog in staat om u of uw medewerker(s) te voorzien van een auto met 7 of 14% bijtelling. Beperkte aantallen/modellen en in sommige gevallen zéér beperkt, maar er zijn mogelijkheden!

Meer weten? Neem dan contact op met onze leaseadviseurs. Want hoe fijn is het om nu nog voor 5 jaar zekerheid in te kopen?